Eaglevep | EKG
15488
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15488,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

EKG

EKG

Electrocardiograma (EKG,ECG) este un test ce masoara impulsurile electrice ale inimii.
Inima este o pompa musculara formata din patru camere. Cele doua camere de sus sunt denumite atrii, iar cele de jos, ventricule. Un sistem natural electric, face ca muschiul inimii sa se contracte si sa pompeze sangele catre plamani si restul corpului.
         Activitatea electrica a inimii poate fi detectata de la nivelul pielii prin  mici electrozi metalici. In timpul electrocardiogramei electrozii sunt atasati de piele la nivelul membrelor anterioare si posterioare. Acestia sunt conectati la un aparat ce transforma impulsurile electrice intr-o reprezentare grafica, pe care o inregistreaza pe hartie. Aceasta reprezentare grafica, ce apare sub forma unei linii, este analizata de aparat si mai apoi de catre medic.
              O electrocardiograma poate sa arate:
       -dovezi ale maririi de volum a inimii ;
      -semne ale unui flux sanguin insuficient la nivelul inimii ;
      -semne ale unor leziuni noi sau vechi ale inimii (infarcte) ;
      -probleme ale ritmului cardiac (aritmii) ;
      -modificari ale activitatii electrice, determinate de un dezechilibru electrolitic ;
      -semne de inflamatie a sacului ce inconjoara inima (pericardite).
         
           O electrocardiograma nu prevede aparitia unui infarct miocardic!
     
 Asa ca daca aveti animalute ce vi se pare ca obosesc teribil desi nu depun efort , daca animalutele sunt supraponderale , daca apare o tuse in primele ore ale diminetii sau cat mai tarziu in noapte ,fara motiv, va rugam sa luati in calcul efectuarea unei electrocardiograme!